Вносът на България от държавите, членки на Европейския съюз, се увеличава

...
Вносът на България от държавите, членки на Европейския съюз, се увеличава
Коментари Харесай

Вносът на алкохол и цигари от ЕС се е увеличил с над 40%

Вносът на България от държавите, членки на Европейския съюз, се усилва с съвсем 9% на годишна база, демонстрират данни на Националния статистически институт (НСИ) към края на април. Основните търговски сътрудници на страната ни са Германия, Италия, Румъния, Гърция и Испания. За първите четири месеца на тази година, по отношение на същия интервал на 2018 година, най-голямо нарастване на вноса статистиката регистрира при алкохолните и безалкохолни питиета и цигарите - цели 45%. 

Най-голям спад има на импортираните артикули от бранш „ Необработени (сурови) материали, негодни за консумация " (27.4%). Това са сурови кожи, маслодайни семена и плодове, каучук, корк и дървени материали, дървесина и хартия, естествени торове, железни руди, артикули от скотски и растителен произходи други.
При износа за Европейски Съюз от страната ни също се регистрира увеличение от 7% за интервала януари - април 2019 година, по отношение на същия интервал на предходната година. Най-много сме търгували с страните, от които е и основният внос у нас - Германия, Румъния, Италия, Гърция, както и с Франция и Белгия, които формират почти 70% от износа ни за страните от съюза.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР